O naju

Irena Tonin

dr.med, specialistka ginekologije in porodništva

Medicinsko fakulteto je s pohvalo končala na Univerzi v Ljubljani leta 2007. V času študija je bila raziskovalka na Infekcijski kliniki v Ljubljani. Za raziskavo z naslovom Pomen C-reaktivnega proteina v diagnostiki akutno nastale vročine brez žariščnih znakov bolezni pri otrocih je prejela Prešernovo priznanje. Specialistični izpit iz ginekologije in porodništva je na Ginekološki kliniki v Ljubljani leta 2016 opravila s pohvalo. Naslov specialistične naloge je bil Lokalna uporaba dolgodelujočega lokalnega anestetika levobupivakaina za zmanjšanje pooperativne bolečine po carskem rezu. Temo je predstavila kot plakat na 23. Evropskem kongresu porodništva in ginekologije v Glasgowu na Škotskem. Sodelovala je pri pripravi smernic za obravnavo nosečnic in porodnic pri okužbi z virusom gripe. Septembra 2018 je pri Fetal Medicine Foundation iz Londona opravila licenco za merjenje nuhalne svetline pri plodu. Leta 2020 je bila imenovana za glavnega mentorja za področje ginekologije in porodništva. Od leta 2016 do 2021 je bila zaposlena v ZD Domžale kot specialistka ginekologije in porodništva, kjer je bila tudi vodja ginekološkega dispanzerja. Ukvarja se z obravnava ginekoloških bolezni in stanj od deklic, mladostnic, žensk v rodni dobi ter peri in po menopavzi. Njena strast je obravnava nosečnic.

Opravlja tudi 3D/4D ultrazvočno diagnostiko stanja rodil ter pregled ploda. Do konca leta 2022 je bila zaposlena v Zdravstvenem centru Dravlje in Medicinskem centru Iatros, kjer se je poleg opisanega posvetila še ženskam stežavami z medeničnim dnom. Poleg endoanalnega ultrazvoka za oceno obporodne poškodbe mišic presredka in analnega sfinktra ter endorektalnegaultrazvoka za oceno prisotnosti globoke endometrioze v rektovaginalnemseptumu, se ukvarja tudi z lasersko terapijo v področju rodil.

Irena Tonin je članica združenja ISSM (International Society of Sexualmedicine) in ESAG (European Society of Aesthetic Gynecology).

Online Care

Mag. Mili Lomšek Vidmar

Specialistka ginekologije in porodništva od leta 2002. V preteklosti je bila zaposlena v UKC Ljubljana, SB Trbovlje, ZD Domžale in Zdravstvenem centru Dravlje. Prvih 10 let specialističnega staža je  opravljala predvsem operativne ginekološke posege in delo v porodnišnici. Zadnjih 10 let je bila njena osnovna dejavnost obravnava neplodnosti, vključno s postopki oploditve z biomedicinsko pomočjo. Presejalne preglede nosečnic z meritvijo nuhalne svetline opravlja od leta 2004, za kar je pridobila licenco Fetal Medicine Foudation (FMF) v Londonu. Leta 2016 je magistrirala s področja reproduktivne medicine. Naslov njene magistrske naloge je Pogostnost neuspele enoplodne nosečnosti v prvem trimesečju pri ženskah po postopkih oploditve z biomedicinsko pomočjo in pri ženskah, ki so zanosile spontano. S področja izventelesne oploditve se je izobraževala pri prof. dr. Georgu Griesingerju v Nemčiji.

 

Je članica strokovne skupine za prenovo programa pregledov nosečnic. Je članica evropskega združenja za reproduktivno medicino in embriologijo ESHRE. Redno se izobražuje v Sloveniji in v tujini. Zdi se ji, da je privilegij, če lahko sodeluješ pri nastanku življenja.